Waarom videomarketing een must is voor kleine tot middelgrote ondernemingen

Bent u een klein of middelgroot bedrijf op zoek naar een betere marketing? Kijk dan niet verder dan videomarketing!

Hier zijn slechts enkele redenen waarom videomarketing een belangrijk onderdeel van uw marketingstrategie zou moeten zijn:

 • Verhoogde betrokkenheid: Video’s zijn boeiender dan tekst en statische afbeeldingen, waardoor het waarschijnlijker is dat uw publiek blijft hangen om meer te weten te komen over uw producten of diensten.
 • Betere ROI: Video marketing blijkt een betere return on investment op te leveren in vergelijking met andere vormen van content marketing.
 • Groter bereik: Video’s kunnen worden gedeeld op verschillende platforms, zoals YouTube, Facebook en Instagram, waardoor je een groter publiek kunt bereiken.
 • Verbeterde SEO: Door trefwoorden en gesloten bijschriften in uw video’s op te nemen, kunt u uw zoekmachineoptimalisatie verbeteren, wat kan leiden tot meer organisch verkeer naar uw website.

Maar genoeg met de saaie statistieken, laten we het hebben over de leuke dingen!

 • Opvallen: Met zoveel content die elke dag wordt gemaakt, kan het moeilijk zijn om uw bedrijf te laten opvallen. Maar met videomarketing kunt u uw persoonlijkheid en unieke verkooppunten laten zien op een manier waar tekst en afbeeldingen simpelweg niet aan kunnen tippen.
 • Niet vertellen, maar laten zien: Met behulp van video kunt u uw klanten een kijkje achter de schermen van uw bedrijf geven, hen laten zien hoe uw producten worden gemaakt of zelfs virtuele rondleidingen door uw winkel geven. Dit helpt een diepere band met uw publiek te creëren.
 • Gemakkelijk te consumeren: In de snelle wereld van vandaag hebben mensen geen tijd om lange inhoud te lezen. Met video kunt u uw boodschap overbrengen in een gemakkelijk te consumeren formaat, of het nu gaat om een advertentie van 30 seconden of een uitlegvideo van 5 minuten.
 • Kosteneffectief: U hebt geen Hollywood-budget nodig om geweldige videocontent te maken. Nu smartphones en videoapparatuur op instapniveau steeds betaalbaarder worden, is het gemakkelijker dan ooit om met een budget professioneel ogende video’s te maken.

Hier zijn enkele tips om van uw videomarketing een succes te maken:

 • Wees authentiek: Uw publiek kan zien wanneer een video gescript en nep is, dus wees uzelf en laat uw persoonlijkheid doorschemeren.
 • Houd het kort: Aandachtsspannen zijn kort, dus probeer uw video’s onder de 2 minuten te houden.
 • Optimaliseer voor mobiel: Steeds meer mensen bekijken video’s op hun smartphone, dus zorg ervoor dat je video’s geoptimaliseerd zijn voor mobiele weergave.
 • Gebruik gesloten bijschriften: Niet iedereen kijkt video’s met het geluid aan, dus gesloten bijschriften kunnen ervoor zorgen dat uw boodschap door iedereen wordt begrepen.
 • Promoot uw video’s: Net als elk ander stuk content moeten uw video’s gepromoot worden om gezien te worden. Deel ze op uw sociale mediakanalen, plaats ze op uw website en neem ze op in uw e-mailmarketingcampagnes.

Kortom, videomarketing is een effectieve en kostenefficiënte manier voor kleine en middelgrote bedrijven om hun doelgroep te bereiken en te binden, de SEO te verbeteren en meer conversie te genereren. Blijf dus niet achter, begin vandaag nog met het maken van video’s!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest